Selamat datang ke blog yang tidak seberapa..... Rajin-rajinkan lah tangan klik button follow tuh.... :))

DISEDIAKAN OLEH MOHD FARID BIN MOHD YUSOFF

Saturday, September 12, 2009

...Makhluk Tuhan


ish, sdey campur terharu aku suboh2 lagi... bkn aper, sbb ader satu peristiwa yg blaku mase aku sahur pagi td... citernye gini, dlm kol 12 lbey mlm td, nad n alip kol... msg2 ajak aku tron blik stadi, lpak2... than aku tron la... last2 cma alip, nia` n ijan je yg ader kat situ... nad x tron sbb 'sakit'... hehe... so, x jd la aku nk amik muvee dr dye... so, ktorg plan nk naik awal sket... dlm kol 4 gitu, ktorg g lah warung cik rose... sahur skali... mls nk tron lg lpas nih... rmai gak la org kat warong c.rose nih... so, aku decide tok dudok kat meja plg bwah skali... x lama lpas aku dudok tuh, aku prasan ader 1 menda warna putih gerak2 kat lantai kat penjuru sana... mula2 x brape nk jelas... tp bila aku fokus, bru aku tau upanya anak kucing... wah, comel sunggoh... dgn bulu yg nmpak gebu, lincah anak kucing tuh memain ngan sebiji batu.. tp aku pelik, knp anak kucing tuh dok satu tmpat je? bla ak perati btol2... pergh...! upanya kucing tuh lumpuh sparuh bdan.... dia bjalan pon merangkak gna kaki dpan... pnya la kesian... aku rasa, mst kucing tuh terhempap apa2 kat bhagian blakang bdan dia... ble aku pndang kucing tuh lelame, teringat aku kjadian kat skola lame aku... mase tuh aku dok hostel, biase r dak2 hostel bgn lmbt then tgesa-gesa p kelas... satu ari tuh, aku igt lagi, ari jumaat... aku bgn lwat, so cpt2 siap n kat dorm aku tuh, dak2 nye ble kucing yg bru lpas branak... so anak dye bsepah2 la kat lantai... merangkak sana, merangkak sini... aku ngan gabrahnya bkak pintu loker aku, aku lpa plak yg pintu tuh dh x kuat, so lpas aku bkk je, pintu tros rebah... aku angkat je, aku nmpk sekor ank kucing terkial2 cba angkat kpale... alamakkk..! ank kcing tuh ptah tgkok... aku xtau nk wat pe... blik skola je, aku akan bg kucing tuh susu, tp dye xmo mnum... 2 ary lpas tuh, anak kucing tuh ilang... aku xtau dia g mana... than, lpas 2 mggu, member aku jmp ank kucing tuh kat blakang surau... dye pon amik n bwak blik bilik... x lame lpastuh, kucin tuh ninggal... mst dye mati klaparan... sian dye... huh.... then yg psal mlm td, aku xtau nk wat pe klu jmp kucing yg memerlukan... yela, nk anta p vet, bajet ckop2 tok aku je, x antar, sian plak... aku xtau nk wat pe... hurm.... ni lah pic kucing tuh yg aku smpat snap pg td....

3 comments:

syafi said...

ksian giler..:(

farid said...

tau xper... thnx 4 da care....


klu aku mkn n nmpk kucin tuh,, insyaAllah aku bg dye sket... ngehehe

Anonymous said...

kesian sangat kucing tu... sedihnya... =(